siena-lazio-emeghara115.jpgInnocent Emeghara az úriember neve, akit a festői szépségű kis toszkán városban megmentőként emlegetnek. A nem túl magas, télen érkezett csatár főszereplésével, már-már hollywoodi történet kezdetére eszmélhetnek a siena-i szurkolók.

Az olasz Serie A-ban szereplő Siena nehéz idők elé kell, hogy nézzen. A klub fő szponzora a helyi bank ugyanis nagyon rossz pénzügyi helyzetben került. A csőd elkerülésének egyik szükséges feltétele, hogy megvonják a futball klub támogatását, amit 2013 nyarára terveznek. A misszió adott. Bent kell maradni minden áron az első osztályban, ugyanis a Serie B-s szereplés által garantált televíziós pénzekből nem biztos, hogy fent fogja tudni tartani magát a klub. Ez azonban elég nehéz feladatnak tűnt (megjegyzem szerintem még mindig az) a téli átigazolási időszak végén, a kiesőzónában tanyázva. Ekkor mar túl volt a klubvezetés a hírhedt tigris becenevű edző, Serse Cosmi menesztésén, valamint a csapat fő gólvágóját Calaiót is eladták a Napolinak, és akkor a hat pontos levonásról még nem is beszéltünk.

Eme síri hangulatba érkezett január végén a mai poszt hőse, a nigériai születésű, de mára svájci ifi válogatott Emeghara. Már a kiválasztása is szó szerint filmesre sikeredett, ugyanis a csapat edzője egy rakat DVD-t végignézve játékosokról választotta ki őt Calaió pótlására. Érkezése után mintha varázsütésre csodás álomra változott volna a csapat szereplése. Eddig négy meccsen lépett pályára, ezeken már összesen négy gólt lőtt! Méghozzá nem is akármilyen csapatok ellen. Emeghara vezetésével a Robur átgyalogolt az Interen (3-1), valamint az idén nagyot menő Lazion (3-0) is.

Szembetűnő a hasonlóság a siena-i csatár és a nagy “hazatérő” Balotelli szereplése között. A Milan őrült támadója 3 meccs után szintén 4 gólnál tart. Mindketten eddig kb. 70 percenként szereztek gólt. Azonban óriási a kontraszt, ha megnézzük mennyibe került a két játékos megszerzése a kluboknak. Balotelli kb. 20 millió euróba fájt, míg Emeghara ingyen van kölcsönben egy 3 millió eurós kivásárlási záradékkal. 

Kiegészítő infó kíváncsiaknak: 

A figyelmesek észrevették, hogy Emeghara a Lazio elleni meccsen nem ugyanolyan színű cipőben játszott. Az igazán kíváncsiaknak (lehet González is ezt sasolja a képen) pedig az is feltűnt, hogy a két cipő különböző márkájú:).

Egyéb érdekesség, hogy a fent említett 3-0-as pofonhoz hasonlót osztott ki a Siena a Lazionak bő egy éve, egy 4-0-as saller képében

Akit érdekel, a csatárról további apró infókat, nyilatkozatokat olvashat a whoscored.com-on

süti beállítások módosítása