Ismét egy elkapott pillanat Guardiola-tól. A Klubcsapat világbajnokságot idén az Egyesült Arab Emirátusokban rendezik. 7 együttes a világ minden tájáról küzd meg a világ legjobb klubcsapata címért. A Barca 3 évvel ezelőtt is harcban volt a kupáért, de akkor elbukott és Dél-Amerikába került a trófea.

Pep erősen töri a fejét, hogy gyűjthetné be ezt a kupát is első nekifutásra. Hihetetlen, de ha ez is sikerül neki, akkor 1 év alatt megszerezhet szinte mindent, amit a szakmában egy klubedző akár egész pályafutást végigküzdve megkaparinthat. Szerencse, vagy őstehetség? Még jómagam sem tudom eldönteni a jelenséget.

Kiegészítő infó kíváncsiaknak:

A Klubvilágbajnokságot először 2000-ben rendezték meg, azonban nem érkezett rögtön a folytatás. A FIFA visszatért a szokásos tradicionális Interkontinentális Kupára ahol csak a Libertadores Kupa győztese meccselt a BL győztessel.Majd 2005 óta ismét több csapat részvételével rendezik a tornát. A lebonyolítás is többször változott. Hol voltak csoportmeccsek, hol pedig csak egyenes kieséses rendszer  volt alkalmazva. A dél-amerikai és európai szuperklub persze idén is kiemelt és csak a legjobb 4 között kezdik a tornát külön ágon, hogy a döntőben egymásnak feszüljenek. December 19-én valószínűleg Barca-Estudiantes csatát foguk látni.

Az épp aktuális állás itt. Kép: Jasper Juinen

A bejegyzés trackback címe:

https://kepalairas.blog.hu/api/trackback/id/tr51597445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása